20 vite nga fillimi i sulmeve të NATO-s ndaj Serbisë

0
1008

Sot mbushën 20 vjet nga fillimi i sulmeve të NATO-s kundër Serbisë.

Ishte një ndërhyrje humanitare e NATO-S për Kosovën. Sulmet filluan me 24 mars 1999 dhe zgjatën 11 javë, respektivisht 78 ditë.

Në kuadër të KFOR në Kosovë në vitin 1999 hynë 37 mijë e 200 ushtarë nga 37 vende të ndryshme.

Fushata 78 ditore e NATO-s arriti rezultate të shumta politike, diplomatike dhe ushtarake, deri në lirinë dhe pavarësinë e Kosovës.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here