FOTO/ Tulipani i Kukësit, bima më e re e Shqipërisë

0
476

Tulipani i Kukësit është bima më e re shqiptare e zbuluar në këtë rajon.

Tulipani shqiptar (Tulipa albanica) është një bimë endemike e Shqipërisë!

Deri tani gjendet vetëm në Kukës. Është në listën e kuqe të bimëve.

Tulipani ka fituar status ndërkombëtarisht të mbrojtur.

Ai është emërtuar me këtë emër nga botanisti Besnik Hallaçi dhe njihet si i tillë edhe në katalogët europianë të botanikës.

Specialisti i florës tregon se rajoni i Kukësit është unik sa i përket brezave me bimë të egra, të cilat kërkojnë vëmendje për të mos u shkatërruar.

Në faqen e tij në Facebook, Hallaçi ka postuar disa foto të cilat i ka realizuar këto dite në një fshat jo shumë larg qytetit të Kukësit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here