Home Featured

Featured

Eksploro Kukësin/ Një ditë në malin e Gjallicës-VIDEO

Me rastin e festës së Gjallëjçes, një grup të rinjsh kanë vendosur që ti ngjiten malit me të njëjtin...

Mali i Pikëllimës dhe origjina e emrit

Sot do te njihemi me Malin e Pikllimës ose siç njihet edhe me emrin ‘Koritnik’. Një nga ndjekësit në Facebook kërkoi të dinte se pse...

Njihuni me pikën turistike të Liqenit të Kallabakut-FOTO

Shkruan Arben Palushi Liqeni i Kallabakut ose i Novosejt,...

Reportazh/ Lëndina me lulen e poetit

Fusha të tëra me lulen e rrallë, ose siç njihet ndryshe Lulja e Poetit, gjenden në Kukës. Biologët tregojnë se kjo bimë ka legjendën...

E frikshme, alarmuese… Kukësi po rrudhet çdo ditë!

Shkruan Petrit Palushi Para 10 ditëve një ish-nxënësi im...

Qyteti i Kukësit dhe historia e emrit

Qyteti i Kukësit të vjetër ndodhej në pjesën veri-lindore të Shqipërisë në perëndim të Prizrenit, në jug-perëndim te Malit Kortnik dhe në veri-perëndim të...

Krahina e Lumës, nga vjen emri dhe cila është shtrirja e saj /Foto

Luma është një krahinë që shtrihet në verilindje të Shqipërisë në territorin e rrethit të Kukësit. Një pjesë e Lumës shtrihet gjithashtu edhe në...

Liqeni i Kukësit si mundësi atraksioni turistik për disa sporte

Liqeni i Kukësit mund të kthehet në një atraksion turistik. Megjithëse ka një sipërfaqe të konsiderueshme, një mundësi e tillë deri tani nuk i...