Home Featured Kryesore

Kryesore

Tingujt e saj, shoqërojnë gëzimet tona

Tingujt e lodrës/tupanit, e lëvizjet dinamike dhe me ledha të valleve pasqyrojne pasurine shpirtërore të popullit tonë. Vallet e Lumës, ashtu sikurse edhe ato të...

Djemtë e Breg Lumit nuk e harrojnë vendin e tyre, ndërtojnë rrugën-FOTO

Kanë ikur në emigracion prej vitesh dhe sa herë vijnë tek shtëpitë e tyre, e gjejnë rrugën po njësoj, të shkatërruar dhe pa investime. Duke...

Boza e shijshme, vlerat dhe historia e pijes origjinale kuksiane

Shqiptare apo produkt i Perandorisë Osmane? Cila është origjina e vërtetë e bozës? Ndoshta jo shumëkush e di, por historia e kësaj pijeje, nuk do...

Shijoni shtegun Shishtavec, Guri Mëngjesit, Maja Kallabakut, Liqeni Novosej/ VIDEO-FOTO

Një grup vizitoresh prej 45 vetë organizuar nga Shoqata Bjeshkatare ‘Gjilani’ Kosovë nën shoqërimin e guidës Ermal Q. Hallaçi, vizituan Parkun Natyror Korab Koritnk,...

Çfarë mund të bëni në Kukës? Një prej sporteve, ecje në malin e Gjallicës

Ecje dhe ngjitje janë mënyra më e mirë për t'u bërë njësh me natyrën dhe për ta shijuar atë më së shumë. Duke qenë një...

Turizmi i peisazhit zona e Kukësit nga më tërheqëset

Turizmi i peisazhit, është turizmi më interesant që zhvillohet në botë dhe së fundmi edhe në Shqipëri. Kryesisht, ky turizëm zhvillohet në zonat me...

Foto/ Turizmi rural dhe malor, trendi në rritje i turizmit shqiptar

Në Shqipëri, një prioritet të veçantë në tregun turistik po merr dhe turizmi rural dhe malor. Gjeografia e vendit tonë e jep këtë mundësi,...

Kukësi, zona më e varfër në Europë

Në vlerësimin që Eurostat i bën nivelit të jetesës në Europë i konsideron të varfra ato rajone qe i kanë të ardhurat për frymë...