Home Ha & Pi

Ha & Pi

24 orë në Kukës/ Ja çfarë mund të bëni-FOTO

Nëse jeni në kërkim të peizazheve natyrore, ajrit të pastër, si edhe gatimeve karakteristike, Kukësi është vendi ideal...

Kantina Dogjani ju uron Vitin e Ri me prodhimin e ri ‘Gin’-FOTO

Jemi në prag të Vitit të ri dhe në çdo tavolinë, pa diskutim nuk mungon vera e kuqe e cila fare mirë shkon...

Boza e shijshme, vlerat dhe historia e pijes origjinale kuksiane

Shqiptare apo produkt i Perandorisë Osmane? Cila është origjina e vërtetë e bozës? Ndoshta jo shumëkush e di, por historia e kësaj pijeje, nuk do...

Liqeni i Kukësit, ja sa lloje peshqish gjeni në të

Në liqenin e Kukësit me sipërfaqe 71 km2 e me thellësi maksimale 128 metër, rriten 15 lloje peshqish. Shumë i preferuar është peshku Luçiperkë, peshk...

Gatimet tradicionale të zonës së Lumës

Banorët e këtij rajoni kanë përvojë të pasur gatimi. Krenohen me prodhimet e veçanta që u ofrojnë mysafirëve siç janë: peshku i liqenit luçiper, trofta...

Si bëhet (kaq e mirë) Flija e Kukësit (receta e plotë)

Nëse do të shkonit në zonën e Kukësit, Hasit apo Tropojës, gabimi më i madh që do të bënit ishte të largoheshit pa provuar...

Panairi ushqimor kombëtar, ja si përfaqësohet Kukësit/ Foto

Këto ditë në Tiranë është organizuar panairi ushqimor. I pranishëm në këtë panair ka qenë edhe qarku i Kukësit me prodhimet e zonës. Nga prodhimet frutore,...

Boza, vlerat dhe historia e origjinës shqiptare /Foto

Shqiptare apo produkt i Perandorisë Osmane? Cila është origjina e vërtetë e bozës? Ndoshta jo shumëkush e di, por historia e kësaj pijeje, nuk do...