Home Info-Ide

Info-Ide

Këshilla gjuhësore/ Si ti shkruajmë emrat e vendeve në Kukës

Nga Izet Duraku Për të gjithë miqtë e mi të letrave nga Kukësi : gazetarë,...

Qeni i Sharrit ose Deltari Ilir-VIDEO

Është përmendur nga historianët, natyralistët dhe poetët, e i vishej një origjinë e mbinatyrshme dhe fuqi e pashtershme. Një qen, i cili ishte gjithmonë i...

Tingujt e saj, shoqërojnë gëzimet tona

Tingujt e lodrës/tupanit, e lëvizjet dinamike dhe me ledha të valleve pasqyrojne pasurine shpirtërore të popullit tonë. Vallet e Lumës, ashtu sikurse edhe ato të...

Kukësi/ Qyteti që u kandidua për çmimin Nobel dhe datat historike të tij

Kukësi është qytet në Shqipërinë verilindore, i shtrire në koordinatat 42,08° V, 20,42° L. Është qendra e Qarkut Kukës. Shtrihet në rrëzë të Malit...

Ekspertë austriakë vizitë studimore në Lumin e Gashit-FOTO

Shkruan Ermal Hallaçi Vizitë studimore në Lumin e Gashit rezervë strikte dhe pjesë e trashëgimisë UNESCO me ekipin e ekspertëve, austriak nga Ministria Federale e...

FOTO/ Tulipani i Kukësit, bima më e re e Shqipërisë

Tulipani i Kukësit është bima më e re shqiptare e zbuluar në këtë rajon. Tulipani shqiptar (Tulipa albanica) është një bimë endemike e Shqipërisë! Deri tani...

59 vite të Radio Kukësit/ Zëri që mbajti gjallë shqiptarët e Kosovës

 ‘Ju flet Kukësi...’ Kjo sigël zanore që u përhap më 16 tetor 1959, nga katër altoparlantë, që vareshin në pemët e qytetit të vjetër të...

Reportazh, muzikantët e rinj ndriçojnë mbrëmjet në Kukës /Video

  Mbrëmjet e Kukësit janë kthyer sa argëtuese dhe misionarë. Të rinj muzikantë përmes muzikës së tyre kërkojnë të ndikojnë të bashkëmoshatarët për t’i larguar ata...