Home Për Kukësin

Për Kukësin

Foto HISTORIKE-Artizanet e Bicajt

Nji foto e rrallë: Artizanet e Lumës (2 dhjetor 1963) Respekt per ato pak zonja...

Ramadan Zaskoci, mesazh i ardhur prej krismave lumjane

Shkruar nga Eugen Shehu Po të hypish në malin e bukur të Sharrit, po të hedhish vështrimin në vargun e bjeshkëve që zbresin poshtë në...

Bajraktarët dhe bajraqet e Lumës

NGA DR. SHEFQET HOXHA Hyrje Studimi i organizimit të vjetër shoqëror në kuadrin e hulumtimit të përgjithshëm të traditave historike të popullit shqiptar, ka tërhequr dhe...

Foto/ Figurat të shquara të krahinës së Lumës

Luma u njoh edhe për figurat e shquara si: Hasan Prishtina (lindi më 1873, Vushtrri - 13 gusht 1933, Selanik), deputet, aktivist shqiptar nga Kosova...

Dasmat kuksiane, tradita më e bukur e zonës (nga fejesa deri tek hyrja e dhëndrrit)

Dasmat kuksiane janë një nga ceremonitë më të rëndësishme të kulturës së këtij qyteti. Ato përbëjnë një nga zakonet dhe traditat më të bukura...

Veshjet popullore dhe zejtaritë artistike të Lumës

Në jetën e popujve, ka disa veshje që dallohen prej të tjerave,të cilat janë trashëguese dhe transmetuese të shumë elementeve që vijnë nga lashtësia...

Kukësi në eksod, 20 vite pas eksodit të madh

Shkruan Artan Cena Vetëm një ditë më parë në 16 prill në Kukës u përkujtua eksodi i madh, kur shqiptarët e Kosovës kaluan kufirin dhe...

Studiuesi i mirënjohur Bicjan Shefqet Hoxha, shpallet ‘Qytetar nderi’ i Kukësit

Në një nga sallat e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë, me datë 6 Prill 2019, në praninë e personaliteteve të shumtë (akademikë, profesorë, politikanë,...