Home Vende

Vende

Mali i Pikëllimës dhe origjina e emrit

Sot do te njihemi me Malin e Pikllimës ose siç njihet edhe me emrin ‘Koritnik’. Një nga ndjekësit në Facebook kërkoi të dinte se pse...

Krahina e Lumës, nga vjen emri dhe cila është shtrirja e saj /Foto

Luma është një krahinë që shtrihet në verilindje të Shqipërisë në territorin e rrethit të Kukësit. Një pjesë e Lumës shtrihet gjithashtu edhe në...

Malziu i Kukësit / Perlë e natyrës, kala e historisë

Malziu është një krahinë e vogël, perlë natyrore dhe kështjellë qëndrestare në rrethin e Kukësit e më gjerë, me histori dhe pasuri të mëdha,...

FOTO-Një ditë në Pukë, zbuloni bukuritë e fshehura të zonës

Nga Ermal Hallaçi Puka është një ndër zonat turistike të pashfrytëzuara në Shqipëri. Nje grup te rinjesh pjese e grupit ‘Escape With Me’ vizituan disa vende...

Liqeni i Kukësit burim i pafund të mirash për zonën

Liqeni i Kukësit ose siç njihet nga shumëkush Liqeni i Fierzës, shtrihet përgjatë rrjedhës së Drinit të Bashkuar deri në qytetin e Kukësit dhe...

Krahina e Lumës, historia dhe pozita gjeografike e zonës

Krahina e Lumes është një nga krahinat më të njohura e të gjithë trojeve shqiptare për historinë e saj.  Fjala "Lume" e ka origjinën...

108 vende turistike në Kukës. Ja ku janë

I gjithë qarku i Kukësit ka mjaftueshëm vende për të qenë i vizitueshëm në çdo kohë. Kështu në raportin e bërë nga Ministria e Turizmit...

Ju njohim me Liqenin e Novosejt, vend ideal për kamping /Foto

Liqeni i Novosejt është ndërtuar si ujëmbledhës në ndihmë të bujqësisë, që në vitin 1985. Ujëmbledhësi në fjalë i është shtuar hartës së bukurive të...